Whatsapp Maybi

Whey peyniraltı suyu proteinleri, Nedir ?

Doğal Sütün belli derecede ısıtılması ve soğumasına takiben mayayla fermente edilmesiyle peynir prosesi oluşur. Ülkemizde bir çok peynir çeşidi üretilmektedir.

Maya, ilave edildikten sonra süt proteinini (Kazein) pıhtılaştırarak dibe çökmesini sağlar. Böylelikle peynir ortaya çıkar. Bu proses esnasında yüzeyde kalan suya Peynir altı suyu (whey) denir. 

Peynir altı suyu Whey proteinleri, Mineraller (Süt mineralleri) ve Laktozdan (Doğal süt şekeri) oluşur. Whey proteinleri parçalanmış proteinlerden olduğu için insan vücudu tarafından kolayca sindirilir. 

Whey proteinleri içeriğinde Alfa Laktalbumin, Beta laktoglbulin, Laktoferrin ve Imminoglobin maddeleri bulunur. Yapılan araştırmalar sonucu bu maddelerin bağışıklık sistemimizi güçlendirdiği ve vücudumuzu mikroplara karşı savunan antikor adı verilen proteinlerin yapısına girdiği görülmüştür. 

Whey Proteinlerin yapılan çeşitli araştırmalarda birçok faydasının olduğu görülmüştür. Ana başlıklar halinde belirtmek gerekirse: 

Whey proteinler bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur

Kan şekerini dengeler ve ani artışların yaşanmamasına yardımcı olur. 

Whey proteinleri glikojeni arttırırlar ve glikojen, ağır fiziksel aktiviteler sırasında vücudumuz tarafından bir enerji kaynağı olarak kullanılır. Bu tozların kolayca sindirilmeleri sayesinde enerjiye çevrilmeleri de oldukça kolay olur.

Kanser tedavilerinde kanserli hücrelerin dayanıklılığını azaltarak ve sağlıklı hücrelerin ise tersine dayanıklılığını artırarak kanser tedavilerinin daha etkili olmasını sağlar.

Whey ürünleri kilo vermenize yardımcı olur. İçerdiği kaliteli proteinler sayesinde kas kaybetmenizi önler ve açlık hissini azaltır.

Doymuş yağlarla mücadele ederek inflammasyonu önlemeye yardımcı olur. 

 

Maybi hakkında tüm düşünce ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.