Whatsapp Maybi

Laktoz Nedir ? Laktozun Yararları Nelerdir ?

Laktoz, yalnız sütte bulunan ve süte tadını veren süt şekeridir. Laktoz, sütün içindeki temel karbonhidrattır ve meme dokusunda üretilen doğal bir şekerdir. Tam yağlı inek sütünün toplam kuru maddesi % 12’dir ve toplam kuru maddenin %4,7’sini laktoz oluşturur.

Maybi’nin 1.Sınıf Laktoz üretimi:

Türkiye’de Laktozun ilk ve tek üreticisi olan Maybi, partikül büyüklüğüne ve kullanım alanlarına göre 100 mesh ve 200 mesh seçenekleriyle Laktoz üretimini gerçekleştiriliyor. 2012 yılında yapılan yatırımlarla, Avrupa ve Amerika kalitesine ulaşan Maybi, uluslararası birçok pazara hizmet etmeye devam ediyor. Özellikle Gıda sektöründe Türkiye’nin Laktoz ihtiyacının neredeyse tamamını karşılayan Maybi, Laktoz kalitesini Dünya standartlarına çıkarmanın gururunu yaşıyor. 

Laktozun Yararları:

Laktoz enerji kaynağıdır. Bebek beslenmesinde, özellikle bebeklerde beyin ve sinir dokularının oluşumu ve gelişimi için önemlidir. Laktoz kemik ve diş gelişiminde önemli rol oynar. Ayrıca karaciğerde yağlanmayı önleyici etkisi vardır. Laktoz damar sertliğini de önler. B vitaminlerinin sentezlenmesine de etki eder. Sindirim sistemlerini güçlendirir.

Laktozun Kullanım Alanları:

Laktoz, mayalar tarafından kolayca fermente edildiğinden dolayı fırıncılık sektöründe dayanıklılığı sağlamada kullanılır. Laktoz süt şekeri (Doğal şeker) olduğundan dolayı pastacılık, şekerleme bisküvi, çikolata, şuruplar ve aromalı içecekler sektöründe sıkça kullanılan bir üründür. Ayrıca Laktoz bebek beslenmesinde önemli bir rol oynadığından dolayı bebek mamalarında da kullanılır. Diyabetik ürünlerde tatlandırıcı olarak tercih edilir.

 

Maybi hakkında tüm düşünce ve önerilerinizi bize yazabilirsiniz.