Üretim

Üretim Aşamaları

1993 yılında Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde kurulan Malkara Birlik Süt ve Süt Mamulleri A.S. 57.250m2açık alan üzerine 27.000 m2 kapalı alanda 110 adet deneyimli çalışanı ile süt tozu, peynir altı suyu tozu, laktoz ve buzağı maması üretmektedir. Tesisin amacı Trakya'nın lezzetli süt ve süt ürünlerini işleyerek değerli katkı maddeleri üretmektir.

Üretimin hammaddesini oluşturan, çiğ süt ve peyniraltı suyu; Malkara'dan, civar ilçe ve köylerden sabah ve akşam ayrı toplanarak, taze şekilde işlenmek üzere fabrikamıza gelmektedir. Aylık 1200  ton işleme kapasitesiyle Balkanlar'ın en büyük süt ve peynir altı suyu işleme fabrikası olan Malkara Maybi, sektörün lokomotif işletmeleri arasında yerini almıştır.